HACCP – „Hazard Analysis and Critical Control Points“ – analýza nebezpečí a kritické kontrolní body tzn. systém preventivních opatření, která slouží k zajištění zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů během činností související se skladováním, manipulací, zpracováním, výrobou, přepravou, prodejem nebo výdejem konečnému spotřebiteli. Systém HACCP udává jaké prostředky a postupy jsou nezbytné k tomu, aby se předcházelo rizikům, která ohrožují zdraví konzumenta ještě před tím než se mohou projevit.
V oblasti systému HACCP od zavedení do praxe došlo ke změnám. Byly zavedeny nové evropské hygienické předpisy, tzv. hygienický balíček EU, a došlo k novelizaci národní legislativy. Pokud jste měli nebo dosud máte vypracován systém HACCP dle předcházející legislativy /pozn. - dle vyhl.137/2004 Sb. v původním znění/ máte v praxi zaveden tzv. plný systém HACCP. Nová legislativa však u malých provozů umožňuje zjednodušení tohoto zavedeného sytému a s tím související snížení administrativní zátěže v rámci PSS.
V rámci zajištění výše uvedených hygienických norem Vám nabízíme naše služby v tomto v rozsahu:
Uvedené služby aplikujeme přímo ve Vaší provozovně, včetně školení zaměstnanců.
Cena dohodou /stanovena dle rozsahu požadovaných prací/.
Hodnoceny jsou tyto okruhy:
Formou poradenství jsme realizovali a zavedli do praxe systémy SVHP /systém správné výrobní a hygienické praxe/ a HACCP /systém kritických bodů/, ve více jak 800 provozovnách stravovacích služeb, zejména z oblasti veřejného stravování. Zavedené systémy průběžně auditujeme a novelizujeme.